Hoe kan ik mijn nagels het beste verzorgen?

Het hebben van mooie verzorgde nagels vinden we allemaal belangrijk. Maar hoe verzorg je het beste je nagels? In dit artikel leggen we uit hoe je het beste je nagels kan verzorgen en wat je nagels zeggen over je gezondheid. 

De beste verzorging voor je nagels

Het is belangrijk dat de verzorging van je nagels goed is. Het is verstandig dat je jouw nagels zo min mogelijk knipt om te voorkomen dat deze gaan splijten. Dit kan je voorkomen door gebruik te maken van een vijl in plaats van een nagelknipper of schaar. Het is daarnaast wel verstandig om de juiste vijl te gebruiken.

Je handen verzorg je het beste door bijvoorbeeld olie of verschillende crèmes te gebruiken. Dit voorkomt dat je infecties of minder mooie nagels krijgt. Laat daarnaast ook je nagels eens een dagje nagellak-loos. De nagellak-loze nagels kunnen dan goed herstellen en dit zorgt voor de beste resultaten.

Wat zeggen gezonde nagels over je gezondheid?

Nagels geven belangrijke informatie over je gezondheid. Mooie nagels vinden we de afgelopen jaren steeds belangrijker. Maar naast dat nagels mooi moeten zijn is het een bron van informatie over je gezondheid. Hieronder staan een aantal voorbeelden van soorten nagels die aangeven hoe je gezondheid ervoor staan.

 • Gezonde nagels zijn glad en egaal gekleurd. In de meeste gevallen zal dit het geval zijn. 

 • Witte nagels: witte nagels geven vaak aan dat er tekenen zijn van een slechte bloedsomloop. Voorbeelden van aandoeningen zijn bijvoorbeeld hartproblemen of lever problemen. 

 • Zwarte nagels: Zwarte nagels kunnen worden veroorzaakt worden door ongeluk waarbij de nagel klem heeft gezeten. 

Daarnaast zijn er verschillende andere soorten kleur nagels. Kijk daarom goed welke kleur je nagels hebben. Mocht je twijfels hebben over de kleur van je nagels kan het verstandig zijn om contact op te nemen met je huisarts. De huisarts kan duidelijk aangeven of dit gevolgen heeft voor je gezondheid. In de meeste gevallen zal dit niet voor grote gezondheidsproblemen zorgen.

Wat moet ik vooral niet doen met mijn nagels.

Mooie gezonde nagels zijn erg belangrijk. Daarom is het verstandig om te stoppen met het bijten van je nagels. Hierdoor zullen je nagels mooier worden en uiteraard sterker worden. Daarnaast is het verstandig om de velletjes rondom de nagels niet te bijten. Dit kan voor infecties zorgen en dus kan dit voor grote problemen zorgen. 

Daarnaast is het verstandig om je nagels goed af te drogen om er voor te zorgen dat je geen schimmels oploopt. Ook kunnen je nagels sneller gaan scheuren als deze niet droog zijn. 


Hopelijk hebben wij je genoeg informatie kunnen geven om te zorgen dat je nagels er mooi en verzorgt uit zien. Mocht je vragen hebben over je nagels en de verzorging ervan, neem dan gerust contact met ons op. wij helpen je graag verder.

Sorteer op
 • nu in hygienische verpakking

  Korneliya Vijl Moon Superior 100 / 180 1 stuk
  Korneliya Vijl Moon Superior 100 / 180 1 stuk

  Half Moon Vijl 100 / 180

  Deze vijl combineert alle voordelen van de rechte vijl en de Boomerang (banana) vijl en is de de meest geliefde vorm van de nagelstyliste.

  Met de rechte zijde kan je de nagel perfect vorm geven en met de…

  € 1,40
 • Korneliya Sponge Buffer Mini 100 / 180
  Korneliya Sponge Buffer Mini 100 / 180

  Sponge Buffer

  Deze hoogwaardige Sponge Buffer egaliseert en verfijnt de nagelplaat. Door de nagel te bufferen met de buffervijl bereid je deze optimaal voor voor het polijsten van de nagel of voor het aanbrengen van gel of lak.…

  € 1,95
 • Korneliya Witte Blok 100/100 1 Stuk
  Korneliya Witte Blok 100/100 1 Stuk

  Met het Korneliya witte Blok maak je de beste start voor het behandelen van de nagelplaat.

  Ideaal om super snel de nagels te behandelen voor het aanbrengen van:

  ∙ Gelnagels
  ∙ Acrylnagels
  ∙ Gel Nagellak / Gel Polish

  € 0,99

Grootverbruikers

LET OP
Van 10 tot 23 JUNI
zijn we op vakantie.


Orders worden
Iets later verzonden
dan u van ons gewend bent.
Als dank voor het wachten
krijgt u 20% KORTING 
met kortingscode:
VAKANTIE

GRATIS VERZENDEN
NL vanaf 50,00
België vanaf 75,00

(Bedragen zijn exclusief B.T.W)

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 Korneliya Nagel Groothandel | sitemap | rss